Op 7 mei wordt de Libris Literatuur Prijs uitgereikt, maar in De Balie kunt u op 25 april vast samen met de SLAA en vier van de zes genomineerde schrijvers vooruitblikken en speculeren over de winnaar. Schuif aan bij Jan van Loy, Jan van Mersbergen, Ivo Victoria en Miquel Bulnes. Zal een van hen de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman winnen, of toch Jeroen Brouwers of A.F.Th. van der Heijden?

De tafel is al gedekt en naast een overheerlijke versnapering bestaat het diner ook uit een exquise literair viergangenmenu. Als amuse leest bijvoorbeeld Kester Freriks een fragment voor uit de inleiding van het juryrapport van de Libris Literatuur Prijs, Marja Pruis houdt bij wijze van tussengerecht een tafelrede over het gebrek aan genomineerde vrouwen en het dessert bestaat uit de mogelijkheid alle genomineerde boeken te winnen.

Verder: Sieger Sloot leest voor uit genomineerde boeken (Tonio, Naar de overkant van de nacht, Het bloed in onze aderen, Bittere Bloemen, Ik, Hollywood en Gelukkig zijn de machteloos) en spreekt met Bulnes, Van Loy en Van Mersbergen. Arjen Fortuin leest een tafelrede over Nederlanders en Belgen en Yves Petry spreekt over nieuwe vormen van de roman. Presentatie: Jeroen van Kan en Margot Dijkgraaf.

Datum: woensdag 25 april
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10,- / € 8,- / € 5,-
Locatie: De Balie
Organisatie: SLAA en Libris Literatuur Prijs