De Bezige Bij

Abou JahJah in Zomergasten

Dyab Abou Jahjah is te gast in Zomergasten in de uitzending van  31 juli. Zijn boek Pleidooi voor radicalisering verschijnt 15 september. Journalist Thomas Erdbrink zal de drie uur durende interviewprogramma’s presenteren. De Zomergast kiest zijn favoriete beeldfragmenten waarover hij of zij wordt geïnterviewd.

Over Pleidooi voor radicalisering:
We leven in een tijd vol onzekerheden: het kapitalisme is in crisis, de Europese solidariteit staat onder druk, de steden ondergaan een ingrijpende demografische verandering en aan de grenzen van Europa voltrekt zich een humanitaire ramp.

De gevestigde politieke orde neemt tegenover deze ontwikkelingen een bij uitstek conservatief standpunt in; zij streeft naar behoud van de status-quo en concentreert zich slechts op het bestrijden van symptomen.
Dyab Abou Jahjah zoekt aansluiting bij de radicale stemmen in het politieke debat: om verandering mogelijk te maken pleit hij voor een meer fundamentele bevraging van de grondslagen van onze maatschappij. Hij maakt daarbij een onderscheid tussen utopisch radicalisme, reactionair radicalisme en constructief radicalisme, waarbij hij overtuigend kiest voor de laatste vorm.

Mobiele versie afsluiten