Op 5 en 6 oktober a.s. komt Alessandro Baricco naar Nederland, ter gelegenheid van zijn nieuwste roman Emmaüs.
Alessandro Baricco was een van de eerste Italiaanse auteurs na Italo Calvino en Umberto Eco die weer wereldwijd werd gelezen. In 1997 brak hij door met Zijde, en sindsdien is zijn werk niet meer uit de internationale aandacht verdwenen.
Voor Nederland ontwikkelt 2010 zich tot een goed Baricco-jaar. Afgelopen januari verscheen De barbaren, zijn lange essay over de geleidelijke teloorgang van ons cultuurbesef. Nu, eind september, verschijnt ook zijn langverwachte nieuwe roman.

In Emmaüs worden vier streng katholiek opgevoede jongens gedwongen om het onontgonnen land tussen verdoemenis en verlossing te verkennen, wanneer ze gefascineerd raken door het atheïstische, wereldse meisje Andre. Het levert een prachtig portret op van de onzekerheden van de jeugd.

‘Baricco is een getalenteerd en gepassioneerd verteller. Zijn taal – die van de verlokking: speels, uitdagend, vindingrijk – is na lezing moeilijk van je af te zetten.’ – de Volkskrant

5 oktober: Alessandro Baricco in gesprek met Frans Timmermans in Felix Meritis, Amsterdam

Een gesprek naar aanleiding van De barbaren, met Frans Timmermans (voorm. minister voor Europese Zaken).

Aanvang: 20.15 uur – Taal: Engels – Kaarten á € 7,50 zijn te reserveren via www.felixmeritis.nl of telefonisch via 020- 623 13 11
Voor uitgebreide informatie: www.felixmeritis.nl

6 oktober: Alessandro Baricco in gesprek met Wim Brands bij BorderKitchen, Den Haag

Een gesprek naar aanleiding van zijn nieuwste roman Emmaüs met Wim Brands (VPRO)

Aanvang: 20.00 uur – Taal: Engels – Locatie: Weimarstraat 36, Den Haag – Kaarten á € 5 zijn tijdens werkdagen te reserveren via 070-3462355 of via info@borderkitchen.nl.
Voor uitgebreide informatie: www.borderkitchen.nl

Emmaüs verschijnt op 5 oktober

Gebonden, 160 pagina’s | Prijs: € 16,90 | ISBN: 978 90 234 5862 3
Vertaling: Manon Smits