De Bezige Bij

Alfred Schaffer genomineerd voor Ida Gerhardt Poëzieprijs 2016

Mens Dier Ding van dichter Alfred Schaffer is genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2016. De jury, Mirjam van Hengel en Frits Spits, vond deze bundels een van de beste drie van alle Nederlandstalige poëzie die de afgelopen twee jaar verscheen.

De andere genomineerden zijn Maud Vanhauwaert – Wij zijn evenwijdig en Peter Verhelst Wij totale vlam. De winnaar wordt tijdens een feestelijke uitreiking op vrijdag 18 maart bekend gemaakt.

Opvallend is dat alle drie de dichters buiten Nederland wonen. Schaffer woont en werkt in Zuid-Afrika. Vanhauwaert en Verhelst zijn Vlamingen. Alle drie publiceren ze poëzie bij Nederlandse uitgevers. In totaal werden er 138 poëziebundels ingezonden voor de negende Ida Gerhardt Poëzieprijs. In 2010 won Alfred Schaffer al eerder de Ida Gerhardt Poëzieprijs met zijn dichtbundel Kooi. Andere prijswinnaars zijn Kees ’t Hart, Anneke Brassinga, Lloyd Haft, Astrid Lampe, Nachoem M. Wijnberg, Henk van der Waal en Pieter Boskma.

Uitreiking
Op vrijdagavond 18 maart wordt de Ida Gerhardt Poëzieprijs uitgereikt in de Buitensociëteit van het Zutphense theater Hanzehof. De jury presenteert vanaf 20.00 uur op een feestelijke manifestatie het leesverslag van de bundels en genomineerde dichters treden op. Hoofdact is muzikant en cabaretier Mike Boddé.

Kaartjes voor deze avond zijn verkrijgbaar bij boekhandel Van Someren en Ten Bosch in Zutphen of via secretariaat@idagerhardtpoezieprijs.nl.

Mobiele versie afsluiten