De Bezige Bij

Alfred Schaffer genomineerd voor VSB poëzieprijs

Alfred Schaffer is genomineerd met zijn gedichtenbundel Mens dier ding voor de VSB Poëzieprijs 2015. In de bundel Mens Dier Ding maakt de lezer kennis met de overblijfselen van een mythe, aan de hand van korte dagboekfragmenten, monologen, herinneringen, brieven en meer. Het verhaal van een leven dat nooit het onze is geweest maar zich toch zo schrikbarend dichtbij moet hebben afgespeeld. Uiteindelijk is hij een doodnormaal verzinsel, net als iedereen.
Schaffer is dit jaar voor de vierde keer genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Eerdere nominaties kreeg hij voor Dwaalgasten (2003), Geen hand voor ogen (2005) en Kooi (2009).

De VSB Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont jaarlijks de beste dichtbundel van het voorgaande jaar met een geldbedrag van € 25.000,- en een bijzonder glaskunstwerk van Maria Roosen. De jury, bestaande uit voorzitter Peter Vandermeersch, hoogleraar Yra van Dijk, VRT radiopresentatrice Ruth Joos, dichter Peter Theunynck en dichter en winnaar van vorig jaar Antoine de Kom, hebben uit 107 dichtbundels vijf genomineerden geselecteerd.

De uitreiking van de VSB Poëzieprijs vindt plaats op 28 januari a.s. op de vooravond van de Gedichtendag en de Poëzieweek.

Mobiele versie afsluiten