De Bezige Bij

Amos Oz op 14 november in Nederland

De Israëlische auteur Amos Oz brengt op 14 november een bezoek aan Nederland. Amos Oz verzorgt de openingslezing van Waiting for the Barbarians, een conferentie van het Nexus Instituut. Tegelijk verschijnt zijn nieuwe, grote roman Judas.

Amos Oz (Jeruzalem, 1939) wordt wereldwijd gezien als een van de grootste hedendaagse schrijvers en geldt als kandidaat voor de Nobelprijs. Zijn werk is in zevenendertig talen vertaald. Zojuist werd ook bekendgemaakt dat aan Amos Oz de 2015 Pak Kyong Ni Prize is toegekend. Deze Zuid-Koreaanse prijs werd eerder aan internationale auteurs als Marilynne Robinson en Bernhard Schlink uitgereikt. Oz neemt de prijs binnenkort in ontvangst in Seoul.

Het bekendste werk van Amos Oz is zijn autobiografische roman Een verhaal van liefde en duisternis. Vorige maand ging de film A Tale of Love and Darkness, naar het gelijknamige boek van Oz uit 2002, in première op het Toronto International Film Festival. De regie is in handen van de bekende actrice Natalie Portman, die ook de hoofdrol vertolkt. Het verhaal handelt over de jeugd van Oz in de begindagen van de staat Israël, en de relatie tot zijn moeder (Portman). Wanneer de film precies in de Nederlandse bioscopen verschijnt, is nog niet bekend.

Meer informatie en kaarten voor de conferentie van het Nexus Instituut, waar u de lazing van Amos Oz kunt bijwonen, op 14 November in het Muziektheater in Amsterdam, vindt u op de website van het Nexus Instituut.

Mobiele versie afsluiten