De Bezige Bij

Anton Wachterprijs voor Bonita Avenue

Peter Buwalda heeft met zijn debuutroman Bonita Avenue de Anton Wachterprijs 2012 gewonnen. De Anton Wachterprijs is een literaire aanmoedigingsprijs voor beginnende schrijvers.

Het juryrapport van de Anton Wachterprijs noemt Bonita Avenue een verbluffende roman met een sterke literaire kracht. ‘We waren verrast over de rijke inhoud en de volwassen stijl van deze bijzondere roman. We bewonderden de grote epische greep waar Buwalda zichtbaar en voelbaar plezier in had. We vonden het verbazingwekkend dat dit een debuut is.’

Peter Buwalda voegt zich met de Anton Wachterprijs bij een indrukwekkend gezelschap winnaars (sinds 1977), waaronder Frans Kellendonk, A.F.Th. van der Heijden, Tessa de Loo, Paul Verhuyck, Arnon Grunberg, Nanne Tepper, Ilja Leonard Pfeijffer, Arjan Visser, Christiaan Weijts, Anne-Gine Goemans en Maartje Wortel.

De Anton Wachterprijs (sinds 1977) is een tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire debuut naar oordeel van een vakjury. De jury bestaat uit de schrijvers Kees ’t Hart, Maarten ’t Hart, Jo Huizinga (voorzitter), Joke Linders en Judith Uyterlinde. De prijs is vernoemd naar de hoofdfiguur in de autobiografisch getinte romancyclus van de auteur Simon Vestdijk, en dient als stimulans voor de wording van literair talent in Nederland en Vlaanderen.

Zaterdag 10 november 2012 is de uitreiking van de Anton Wachterprijs. Deze vindt plaats in Harlingen (Lahringen), de geboortestad van Simon Vestdijk en van zijn alter ego Anton Wachter. De winnaar ontvangt dan een geldprijs en een replica van het Anton Wachterbeeld. Locatie: Grote Kerk, Kerkpad 3 te Harlingen. Aanvang: 14.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Mobiele versie afsluiten