In 2005 was Arno Geiger de allereerste winnaar van de Deutscher Buchpreis met zijn roman Met ons gaat het goed. Dit jaar is Geiger opnieuw genomineerd, ditmaal met zijn nieuwste roman Onder de Drachenwand, een boek dat door de Duitse pers is onthaald als een meesterwerk: “Dit is een groots boek, waarin Arno Geiger, een van de succesvolste en veelzijdigste schrijvers van de afgelopen decennia, weer een andere kant van zijn schrijverschap toont”, aldus de Süddeutsche Zeitung.

 

Onder de Drachenwand

Het is 1944. Veit Kolbe brengt een paar maanden door in het bergdorpje Mondsee, onder de steile Drachenwand. Hij ontmoet hier twee vrouwen, Margot en Margarete. Kolbe is een soldaat met verlof; hij is in Rusland gewond geraakt. Wat de twee vrouwen met hem delen is de hoop dat ze ooit weer een gewoon leven kunnen leiden.

In Onder de Drachenwand schrijft Geiger over Veits verblijf in de bergen, over zijn nachtmerries en de tijdens de oorlog zeldzame normale momenten in dit Oostenrijkse dorpje. Het is een ijzersterke roman over de kracht van verhalen, over het individu en de oorlog, over de dood en over de overlevenden, en over liefde in duistere tijden.

 
De Nederlandse vertaling van het boek zal 25 oktober verschijnen, en begin december is Arno Geiger voor een auteursbezoek in Nederland.