De Bezige Bij

Auke Kok in debat 'Mokumse Maffia'

 

Auke Kok neemt deel aan het debat in De Rode Hoed over ‘Mokumse maffia – de toekomst van de onderwereld’ op maandag 7 maart, aanvang 20.00 uur (café open 19.00 uur). Van Auke Kok verscheen deze week Holleeder, de jonge jaren, de wordingsgeschiedenis van een topcrimineel.

De moord op Klaas Bruinsma, nu bijna twintig jaar geleden, was het begin van een nieuw tijdperk binnen het Amsterdamse criminele circuit: de onderwereld werd zichtbaar. Sindsdien is de hoofdstad veelvuldig opgeschrikt door liquidaties, doorgaans op publieke locaties. Na twintig jaar is het tijd om de balans op te maken en te kijken naar de toekomst van de georganiseerde misdaad. Wie van de oude garde is nog in leven en op vrije voeten? Wie zijn de nieuwe hoofdrolspelers in de wereld van afrekening en afpersingen? En blijft Amsterdam het centrum van de onderwereld?
Een debatavond met: Auke Kok, Gerlof Leistra (misdaadjournalist Elsevier), John van den Heuvel (misdaadjournalist De Telegraaf) en Paul Vugts (misdaadjournalist Het Parool). Moderatie: Frank du Mosch.

Meer informatie op de site van De Rode Hoed.

Mobiele versie afsluiten