De Bezige Bij

Auteurs van De Bezige Bij op Read My World

Van 1 tot 3 oktober vindt het literaire festival Read My World plaats in de Tolhuistuin. Dit evenement over grensverleggende literatuur besteedt deze editie bijzondere aandacht aan Zuidoost-Azië. Namens De Bezige Bij treden David van Reybrouck, Manon Uphoff, Annemieke Gerrist, Anneke Brassinga en Rens van der Knoop op. Ook maken enkele veelbelovende auteurs uit Indonesië, Maleisië en Singapore hun opwachting. Er is een divers scala aan activiteiten en optredens gepland.

David van Reybrouck schuift aan bij een panel dat verder bestaat uit Zuidoost-Aziatische schrijvers. Zij zullen discussiëren over de onderlinge kinnesinne tussen landen, de historische verbondenheid en het belang van literatuur aldaar. Manon Uphoff schreef samen met ex-gedetineerden twee theatermonologen voor het festival, die worden vertolkt door acteurs. Anneke Brassinga, Rens van der Knoop en Annemieke Gerrist maken deel uit van de dichtersmarathon: een duurloop van gedichten, waarbij elke auteur twee eigen gedichten en een internationaal gedicht voordragen.

Het volledige programma en meer informatie over de kaartverkoop en het festival vindt u op de website van Read My World.

Mobiele versie afsluiten