De Bezige Bij

Bart Chabot en Tjitske Jansen in de OBA

Op dinsdag 25 augustus ontmoeten schrijvers Bart Chabot en Tjitske Jansen elkaar in de OBA. Zij zullen behalve hun eigen teksten ook favoriete fragmenten en gedichten van elkaar voorlezen. Daarbij komen bronnen van waaruit zij schrijven aan bod: muziek, filmfragmenten, fotografie, beeldende kunst.

Bart Chabot zal een aantal facetten van ‘Greatest Bits’ toelichten, de verhalen achter een aantal voorwerpen vertellen. De tentoonstelling ‘Greatest Bits’ presenteert Chabots rock ’n roll weergave op het moderne leven, authentiek en robuust, en is nog te zien tot en met 31 augustus. De bijeenkomst is een feestelijke afsluiting van deze expositie en bedoeld om een salon-achtig gesprek te genereren waar het publiek aan deelneemt.

Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. In de literatuur debuteerde hij in 1981 met de dichtbundel Popcorn, in het theater in 1989 met Remco Campert en Jan Mulder. Tjitske Jansen (Barneveld, 1971) publiceerde drie bundels waarin ze poëzie, proza en theater combineert.

Dinsdag 25 augustus, 17.00 uur
Expozaal, Centrale OBA
Toegang € 7,50/€ 5,00, inclusief drankje na afloop op de 7e etage

Mobiele versie afsluiten