De Bezige Bij

Bart Van Loo voor het laatst in de theaters met Chanson. Une belle histoire

Bart Van Loo, Frankrijkkenner en schrijver van onder meer Chanson en Napoleon, weet het publiek niet alleen met zijn boeken maar ook met zijn theatervoorstellingen te betoveren. In 2014 sloegen hij en Eddy et Les Vedettes de handen in elkaar om een show te maken vol swingende Franse muziek: ‘Chanson. Une belle histoire’. De show was een doorslaand succes en trekt al geruime tijd volle theaterzalen.

Heeft u deze show nog niet kunnen zien? Dit najaar trekt Bart Van Loo met Eddy et Les Vedettes een allerlaatste keer door Nederland en Vlaanderen. Laat deze kans niet voorbij gaan. Waan u een avond lang in Frankrijk, met een voorstelling waar woord en muziek hand in hand gaan, waar ontroering, nostalgie en goede verhalen op de eerste plaats komen. Kortom, het chanson zoals het nog nooit de bewonderen viel in de Lage Landen.

Over Chanson:
Chanson bevat een originele en vermakelijke alternatieve geschiedenis van Frankrijk aan de hand van de bekendste Franse chansons. Zo dolt Serge Gainsbourg met de Marseillaise, belandt Vanessa Paradis in de Eerste Wereldoorlog en opent Claude François het merkwaardigste discobal uit de geschiedenis. Bart Van Loo wandelt door de straten van Parijs, laat chansons in zijn hoofd weerklinken en brengt de Franse geschiedenis swingend tot leven.

Klik hier voor de gehele datalijst en bekijk hieronder alvast een trailer.

Mobiele versie afsluiten