De Bezige Bij

Bas Heijne en Stephan Sanders op shortlist Jan Hanlo Essayprijs

De jury van de Jan Hanlo Essayprijs 2015 heeft dit jaar 5 essaybundels genomineerd. Op de shortlist staan: Rutger Bregman met Gratis geld voor iedereen (De Correspondent), Bas Heijne, Angst en Schoonheid. Louis Couperus, de mystiek der zichtbare dingen (De Bezige Bij), Stephan Sanders, Iets meer dan een seizoen (De Bezige Bij) Arjen van Veelen, En hier een plaatje van een kat (Atlas/Contact) en Joost de Vries, Vechtmemoires (Prometheus).

De jury, die bestaat uit Ieme van der Poel, Dick Pels en NiƱa Weijers, onder voorzitterschap van Xandra Schutte, maakte een keuze uit ruim 50 ingezonden essaybundels uit 2013 en 2014. De jury roemt de kwaliteit van de gepubliceerde bundels en heeft veel gelezen en herlezen om tot deze keuze te komen.

Eerdere winnaars van de Jan Hanlo Essayprijs waren onder meer Joke Hermsen, Rudy Kousbroek, David van Reybrouck, Tijs Goldschmidt en Marja Pruis (in 2013).

De Jan Hanlo Essayprijs wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs) en het Nederlandse Letterenfonds.

Meer informatie over de Jan Hanlo Essayprijs vindt u hier.

Mobiele versie afsluiten