De Bezige Bij

Bezige Bij-auteurs op Dichters in de Prinsentuin

Dichters in de Prinsentuin vindt dit jaar plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juli. Naast zijn vertrouwde plek in de renaissancistische Prinsentuin, in het hartje van Groningen, vinden sommige programma-onderdelen in de Puddingfabriek plaats.

Dichters in de Prinsentuin
17 t/m 19 juli
Prinsentuin – Gratis
Openingsavond – 5 euro
Voorstelling Mischa Andriessen – 5 euro
Slotavond Deeldeliers – 10 euro
Passepartout plus festivalbloemlezing – 25 euro

Programma
In het weekend van 17 t/m 19 juli treden onder meer Erik Lindner, Andy Fierens, F. van Dixhoorn, Charlotte Mutsaers en Mischa Andriessen op.

Op vrijdag is er een bijzondere openingsvoorstelling. Vier jonge dichters uit vier verschillende windstreken dragen voor. In- en uitgeleid door hoboïste Marlies van Gangelen dragen Ghayath Almadhoun (Syrië) Paul Farley (Engeland) Jaume C. Pons Alorda (Catalonië) en Sigurbjörg Thrastardóttir (IJsland) voor, samen met hun vertalers. Tevens wordt de festivalbloemlezing gepresenteerd.

Op zaterdag zijn er tientallen voordrachten in de Prinsentuin van Groningen. Voordrachten in de loofgangen en op het theeveld wisselen elkaar af. In korte voordrachten van maximaal tien minuten presenteren dichters uit Nederland en Vlaanderen zich aan het publiek. Dichters in de Prinsentuin gaat daarbij niet altijd voor de grootste namen, maar hoopt ook met onbekende dichters te verrassen.
Dichters in de Prinsentuin gaf Mischa Andriessen de opdracht dit jaar een voorstelling te schrijven met klassiek muzikanten. Deze voorstelling is zaterdagavond te bekijken.

Op zondag opnieuw tientallen voordrachten in de Prinsentuin. Net als op zaterdag opent de middag op het theeveld en verplaatst het publiek zich na vijfenveertig minuten naar de loofgangen, waar tussen de haagbogen dichters voordragen. Op zondagavond is er buiten een kampvuur, waar ook daar nog kan worden geluisterd naar poëzie, binnen kan worden gedanst op muziek van Jules Deelder en de Deeldeliers!

Het volledige programma kunt u bekijken op de site van Dichters in de Prinsentuin.

Mobiele versie afsluiten