De Bezige Bij

De Bezige Bij koopt rechten van het nieuwe boek van terreurdeskundige Bette Dam

De rechten van De vijand die wij creëerden, het nieuwe boek van Bette Dam, terreurdeskundige en onderzoeksjournaliste, zijn aangekocht door De Bezige Bij.

In De vijand die wij creëerden beschrijft Bette Dam  de zoektocht naar mullah Omar, leider van de taliban in Afghanistan en na Osama Bin Laden jarenlang door de Amerikanen als ‘most wanted’ gezien. Aan de hand van zijn rol op het politieke wereldtoneel laat Bette Dam zien wat voor krachten er achter de schermen werkzaam waren na 9/11, hoe de Amerikanen een vijandbeeld creëerden van de taliban en welke rol de media daarin gespeeld hebben. Het boek zal in het najaar van 2017 verschijnen.

Jacques Schalken, acquirerend redacteur bij De Bezige Bij: ‘We zijn verheugd dat het nieuwe boek van Bette Dam bij De Bezige Bij zal verschijnen. Ze schetst daarin een humaan portret van de toenmalige leider van de taliban, dat in scherp contrast staat tot het vijandbeeld dat westerse overheden en media hebben gecreëerd en dat schuurt. Het leidt onherroepelijk tot de conclusie dat de Amerikaanse War on terror een selffulfilling prophecy is geweest.’

Ageeth Heising, literair agent Marianne Schönbach Literary Agency: ‘Dit boek zal de lezer verbijsterd achterlaten. Steen voor steen breekt Bette Dam het fundament van onze westerse waarheid en ons ´grote gelijk´ af. Haar zeer goed onderbouwde verhaal, haar uitgebreide research, haar fantastische internationale netwerk, de uitzonderlijke details en het jarenlange en vaak risicovolle veldwerk dat ze in Afghanistan heeft verricht, maakt dit boek zo explosief en urgent.’

Bette Dam (1979) woonde en werkte van 2009 tot 2014 in Kabul als correspondent voor NRC Handelsblad en de Wereldomroep. Ze wordt regelmatig gevraagd als expert door CNN, BBC en The Guardian. Op dit moment schrijft ze voor Vrij Nederland, The Intercept en Buzzfeed. In 2009 verscheen haar boek Expeditie Uruzgan.

 

Mobiele versie afsluiten