Maar liefst vijf De Bezige Bij auteurs zullen aanwezig zijn op het Crossing Border Festival.

Crossing Border is één van de meest spraakmakende hedendaagse literatuur- en muziekfestivals in Europa. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd in het geschreven, gesproken en gezongen woord. Met internationale auteurs en artiesten die concerten, lezingen en voordrachten geven. Gezocht wordt naar combinaties met muziek, film en beeldende kunst. De nadruk wordt gelegd op het tonen van nieuwe ontwikkelingen binnen de literatuur en muziek en op de relatie met andere kunstdisciplines.

Op het festival zullen de Britse auteur Max Porter en zijn Nederlandse vertaler Saskia van der Lingen de Europese Literatuurprijs 2017 in ontvangst nemen voor Verdriet is het ding met veren. De prijs wordt op de startavond (2 november) van Crossing Border in de Lutherse Kerk uitgereikt door Juryvoorzitter Anna Enquist. Na de officiële opening door wethouder Cultuur Joris Wijsmuller, is er eerst nog muziek van pianist Matteo Myderwyk. Porter en van der Lingen zullen geïnterviewd worden door Nina Weijers; moderator van de avond is Peter Bergsma.

Op 4 november wordt Rodrigo Blanco Calderón geïnterviewd door Luc de Rooy. Als kind droomde hij ervan profvoetballer te worden bij Maritine F.C., maar in plaats van de wereld over reizen met een bal aan de voet, doet schrijver, redacteur en professor Rodrigo Blanco Calderón met steevast een pen en notitieblok in zijn zak. De felle criticus van het huidige regime van zijn thuisland Venezuela, presenteert nu zijn debuutroman The Night, waarvan de titel ontleend is aan een lied van de Amerikaanse band Morphine. Het interview vindt plaatst in het Humanity House.

Ross Raisin, die in zijn nieuwe werk Een natuurtalent een portret schetst van een introverte voetballer die zijn geaardheid ontkent tegenover zichzelf en zijn team, zal op 4 november geïnterviewd worden door Menno Pot, in Het Paard. Raisin werd in 2013 uitgeroepen tot een van de beste jonge schrijvers, wat het vertrouwen van de literaire wereld in hem aangeeft.

Op vrijdag 3 november deelt Sytske van Koeveringen het podium met verschillende schrijvers. Daarnaast is zij op zaterdag 4 november onderdeel van The Chronicles. Sytske van Koeveringen studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie en was onderdeel van de eerste lichting van slow writing lab van het Letterenfonds. Haar debuutroman Het is maandag vandaag verscheen dit jaar.

Thomas Heerma van Voss zal op 3 november in Het Paard te vinden zijn. Als begeesterd hiphopdevoot duikt hij regelmatig in het leven van zijn helden; van odes aan The Notorious B.I.G. en analyses van het machogedrag van Kanye West tot diepte-interviews met Nederlandse rappers als Hef, Fresku en Rico & Sticks. In augustus 2017 verscheen zijn vijfde boek: de non-fictie-bundel Plaatsvervangers, een bundel persoonlijke muziekessays.

Om het precieze programma te vinden kunt u deze link volgen.
Om tickets voor het festival te kopen kunt u deze link volgen.