‘Waarom terugblikken op mijn artiestenbestaan? Dat bestaan ligt ver verwijderd van de vrouw die ik nu ben. Het lijkt alsof ik een verhaal vertel over iemand anders. Misschien ben ik ook iemand anders. Dat is het wonderlijke van het leven als actrice: dat je in je bestaan voortdurend verandert van persoon.’ – Inez van Dullemen

Donderdag 1 juni verschijnt Een schip vol meloenen van Inez van Dullemen

Van Dullemen, bekend geworden door haar kroniek Vroeger is dood (1976) maakt met haar nieuwste autobiografische roman een unieke reis door haar verleden. In beeldend proza weet ze een opzienbarende versmelting tot stand te brengen tussen haar jeugd en haar ouderdom, tussen toneel en werkelijkheid.

Inez van Dullemen (1925) debuteerde in 1949 met Ontmoeting met de andere. Dat is een toepasselijke titel: de ontmoeting met de andere mens staat overal in haar werk centraal, zoals ook de confrontatie met andere landen en culturen.Na haar overstap naar De Bezige Bij publiceerde zij de roman Maria Sibylla, een ongebruikelijke passie (2001), waarin ze de lezer meeneemt op een adembenemende tocht door de jungle. In haar nieuwste roman zoekt ze het dichter bij huis en blikt ze terug op haar verleden.In 1989 ontving van Dullemen voor haar hele oeuvre de Anna Bijnsprijs.

De roman ligt vanaf 1 juni 2017 in de boekhandel.