De Bezige Bij

Binnenkort verschijnt: Hier blijf ik van Sanneke van Hassel

Op 11 september verschijnt Hier blijf ik, de nieuwe verhalenbundel van Sanneke van Hassel

In Hier blijf ik laat Sanneke van Hassel zich inspireren door nieuwe stadsbeelden van jonge fotografen. De bundel geeft een dynamisch portret van de moderne stad. In een grootstedelijke wereld leiden kleurrijke figuren dicht op elkaar totaal verschillende levens. De verhalen gaan een magisch verband aan met foto’s. Voor even wordt de verbeelde stad werkelijk betreden. Dit is een plek om te blijven.

Alle verhalen en foto’s verschenen eerder in FD Persoonlijk, het magazine van het Financieele Dagblad. De foto’s zijn afkomstig van de stadsexpo De Kracht van Rotterdam, editie 2012 en 2013. De Kracht van Rotterdam is een jaarlijkse foto-expositie en fotowedstrijd waarbij twaalf jonge Rotterdamse fotografen gedurende 24 uur Rotterdam vastleggen. De editie van dit jaar wordt op 12 september a.s. feestelijk geopend door burgemeester Aboutaleb en is tot eind 2014 in Rotterdam te zien.

Lees hier alvast het verhaal ‘De schepping’.

Bestel direct


Bekijk hier een korte video over Hier blijf ik:

Regie: Eelko Ferwerda, camera: Frank van ‘t Hof.

Sanneke van Hassel (Rotterdam, 1971) debuteerde in 2005 met de verhalenbundel IJsregen, gevolgd door de bundel Witte veder (2007). In 2008 ontving ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In 2010 verscheen haar roman Nest, in 2012 gevolgd door een derde bundel, Ezels. Van Hassels werk wordt alom geprezen om de literaire kwaliteit. In 2013 werd haar de Anna Blaman Prijs toegekend.

‘Er is een wezenlijk talent en een onvermoeibare scherpzinnigheid voor nodig om het allemaal zo vanzelfsprekend te laten klinken als het werk van Sanneke van Hassel klinkt.’ – Juryrapport Anna Blaman Prijs

Sanneke van Hassel – Hier blijf ik. Verhalen uit de stad
Verschijnt op 11 september
Paperback met 45 foto’s | ISBN 978 90 234 8775 3 | 192 pagina’s | € 19,90
Hier blijf ik zal ook als Ebook verkrijgbaar zijn

Zie voor meer informatie ook: http://www.dekrachtvanrotterdam.nl

Mobiele versie afsluiten