De Bezige Bij

Boekhandel Kramer winnaar etalagewedstrijd Bonita Avenue

Meer dan 40 boekhandels door heel Nederland namen in januari en februari 2012 deel aan de door De Bezige Bij uitgeschreven etalagewedstrijd rondom Bonita Avenue van Peter Buwalda. Uit de vele inzendingen maakte de jury – bestaande uit Henrike de Goede, Rutger Vos en Madelon Witterholt – afgelopen week een keuze.

Het toekennen van de prijzen was geen eenvoudige zaak. De jury was aangenaam verrast door de hoge kwaliteit en de diversiteit van de verschillende etalages: uit alles sprak de creativiteit en het enthousiasme waarmee de deelnemers aan de slag waren gegaan.

Uiteindelijk kwamen de volgende boekhandels unaniem als winnaar uit de bus:
Hoofdprijs: boekhandel Kramer in Winterswijk
2e prijs: boekhandel Bruna in Oosterwolde
3e prijs: boekhandel Nawijn & Polak in Apeldoorn

De hoofdprijs bestaat uit een driedaagse reis naar Wenen voor 2 personen, inclusief een diner aldaar met Peter Buwalda. De winnaars van de tweede en derde prijs ontvangen respectievelijk 50 en 25 door de auteur gesigneerde exemplaren van Bonita Avenue.

Daarnaast verdienen de volgende drie boekhandels een eervolle vermelding voor hun creatieve invulling van de wedstrijd: boekhandel Coelers in Rotterdam, Koops Boeken in Venlo en boekhandel Jaspers in Badhoevedorp. Zij ontvangen elk vijf door Peter Buwalda gesigneerde exemplaren van Bonita Avenue.

Mobiele versie afsluiten