De Bezige Bij

Boekhandelsbezoeken Sytze van der Zee

In november en december bezoekt Sytze van der Zee een drietal boekhandels om te vertellen over zijn nieuwe boek Harer Majesteits loyaalste onderdaan. François van ’t Sant (1883-1966 dat 19 november verscheen. Op 26 november is hij te gast in Boekhandel den Boer te Baarn, op 29 november zal hij aanwezig zijn in de Amsterdamse boekhandel te Amsterdam en op 11 december zal hij over zijn boek vertellen in Boekhandel Venstra in Amstelveen.

26 november, Boekhandel den Boer, Baarn, aanvang 20:15 uur
29 november, De Amsterdamse Boekhandel, Amsterdam, aanvang 15:30 uur
11 december, Boekhandel Venstra, Amstelveen, aanvang 19:30 uur
17 december, Boekhandel Van Stockum, Den Haag

In het boek wekt Sytze van der Zee een van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse geschiedenis, François van ’t Sant, tot leven. Van ’t Sant was vertrouwensman van het Koninklijk Huis en droeg zelf bij aan de mythevorming rond zijn persoon door zijn persoonlijke documenten te vernietigen.

Uit de biografie blijkt tevens dat oud-premier Pieter Sjoerds Gerbrandy en een aantal oud-verzetsmensen, onder wie ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, een staatsgreep voorbereidden in 1947. Van der Zee onthult in Harer Majesteits loyaalste onderdaan. François van ’t Sant (1883-1966) dat ze al een datum hadden vastgesteld: donderdag 24 april 1947. Ook geeft hij bijzonderheden over de verdere aanpak en de te benoemen ministers. Een moordaanslag op PvdA-voorzitter J.J. (Koos) Vorrink had een belangrijk onderdeel van de couppoging moeten zijn

Bekijk hier de reportage die het NOS Journaal maakte over het boek. En hieronder kunt u de reportage van EenVandaag terugkijken:

Mobiele versie afsluiten