Het engagement in de roman

Op donderdag 31 maart verschijnt Badal, het romandebuut van Anil Ramdas. Schrijfster Manon Uphoff en Thomas Vaessens, hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, houden ter gelegenheid van het verschijnen van Badal een voordracht en gaan in gesprek over het engagement in de roman o.l.v. Suzanne Holtzer, hoofdredacteur bij De Bezige Bij.

In Badal kijkt de gelijknamige hoofdpersoon terug op zijn leven als gevierd essayist en journalist, op de man die als jonge student naar Nederland kwam en zich liet omarmen door de blanke intellectuele elite. Twintig jaar later trekt Badal zich terug aan zee en heeft alleen nog contact met S. Haar vertelt hij over zijn leven, zijn kwijtgeraakte engagement en zijn verloren liefdes. Een groots romandebuut, lichtvoetig als Woody Allen en bevlogen als Multatuli.

Locatie en aanmelden

De boekpresentatie zal plaatsvinden op donderdag 31 maart 2011 van 20:00 – 22:00 uur in SPUI25 aan het Spui in Amsterdam.
Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. U dient zich wel van tevoren in te schrijven via de website van SPUI25.