Op 31 oktober verschijnt Stikvallei van Frank Westerman. Het boek wordt op 31 oktober gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Met een welkomstwoord van Henk Pröpper, directeur De Bezige Bij, en met medewerking van Mieke van der Weij, radio- en televisiepresentatrice en kinderboekenschrijfster.

Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam. Tijd: 17:00 uur tot 19:00 uur. Entree is gratis. Voor reserveren en meer informatie: www.spui25.nl.

Mieke van der Weij interviewt Frank Westerman over zijn nieuwe boek Stikvallei: het intrigerende verhaal van een vallei in Kameroen waar in één nacht al het leven uitstierf. Wat is er gebeurd? Welke mythes zijn ontstaan?

21 augustus 1986. ’s Avonds bij nieuwe maan sterft al het leven in een vallei in Noordwest-Kameroen uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer in het gras – net als 1746 mannen, vrouwen en kinderen. Schade is er niet; hutten en palmen staan er onaangeroerd bij.
Dit zijn de feiten. Maar wat is er gebeurd?

Stikvallei ontleedt elk facet van deze massale, raadselachtige sterfte – in een thrillerachtig verhaal dat uitwaaiert tot IJsland en Hawaï. Met precisie en verbeeldingskracht legt Frank Westerman drie lagen van de waarheid bloot, waardoor het zicht op het mysterie telkens kantelt.
Gaandeweg voert hij de lezer mee door het woud van verhalen dat in vijfentwintig jaar in de dodenvallei is opgeschoten. Welke woorden hebben zich aan de feiten gehecht en hoe zijn die uitgegroeid tot mythes? Hoe ontstaan verhalen?

Frank Westerman studeerde tropische cultuurtechniek aan de universiteit van Wageningen. Hij was correspondent van de Volkskrant en NRC Handelsblad in Belgrado en Moskou. Als schrijver brak hij door met De graanrepubliek (1999), Ingenieurs van de ziel (2002), Ararat (2007) en Dier, bovendier (2010). Zijn El Negro en ik (2004) is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs. Met meer dan veertig vertalingen is Frank Westerman een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs in het buitenland.