De Bezige Bij

Boekpresentatie: Oproer van Dirk Wanrooij op maandag 16 maart

Oproer van Dirk Wanrooij wordt 16 maart om 17.00 uur gepresenteerd door De Bezige Bij in samenwerking met SPUI25. Journalist Dirk Wanrooij wordt geïnterviewd door zijn collega Bette Dam over zijn nieuwste boek, Oproer. Een kroniek van de Egyptische revolutie.

Toegang is gratis, aanmelden is verplicht. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meldt u zich s.v.p. hier aan.

In januari 2009 vloog Dirk Wanrooij naar Caïro om daar Arabisch te gaan studeren. Al snel kwam hij in contact met bevlogen Egyptenaren die vochten voor een betere toekomst. Twee jaar later brak de revolutie uit en stond hij samen met deze vrienden op het Tahrirplein. Hij zou zes maanden in Caïro blijven. Hij woont er nu nog steeds.

Dirk Wanrooij vertelt uit de eerste hand over de chaotische periode van geweld en martelingen met talloze slachtoffers. Het leger nam de macht van Mubarak over, gevolgd door de moslimbroederschap, die op haar beurt werd afgetroefd door het leger. Vrijheid, voedsel en sociale rechtvaardigheid – de eisen van de revolutie – bleven echter uit. Vanuit de linies van de revolutionairen beschrijft Wanrooij het leven van een groep geëngageerde jonge Egyptenaren – tegen de achtergrond van de geschiedenis van het land, de rol van religie en de economische situatie. Hij laat zien hoe de sfeer steeds grimmiger werd en de situatie in Caïro uiteindelijk volledig ontspoorde.

Mobiele versie afsluiten