De Bezige Bij

Boekpresentatie van Raoul de Jong: De grootsheid van het al

De grootsheid van het al, het nieuwe boek van Raoul de Jong ligt sinds kort in de boekhandel. Dat mag gevierd worden. De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 16 november in Dearhunter, Rotterdam. In samenwerking met Dearhunter, Dyehard, Boekhandel v/h Van Gennep en De geheime orde van Puck. Aanvang: 19.00 uur. Meer informatie via boekhandelvangennep.nl.

‘Nu ga ik in jouw naam alles doen wat wij samen niet meer kunnen,’ beloofde Raoul de Jong aan zijn hond Puck tijdens Pucks begrafenis. Maar negen maanden later beseft Raoul dat hij in plaats daarvan alleen maar achter zijn laptop heeft gezeten, wederom. De meeste dingen in het leven zijn tegenwoordig met één druk op de knop op te lossen of uit te vinden. Onze machines maken ons groter, vlugger en efficiënter dan we ooit zijn geweest. Maar wat doen we nog als zelf handelende en denkende mens? Wat zijn we vergeten over onszelf en de wereld om ons heen? Raoul de Jong besluit de proef op de som te nemen. Op een warme zomerdag trekt hij de voordeur van zijn huis in Rotterdam achter zich dicht en begint aan een voettocht naar zijn moeder in Marseille, ruim duizend kilometer verderop – zonder training, zonder tomtom, zonder uitgestippelde route. Op de bonnefooi. Zijn belevenissen onderweg zijn amusant, treurig, verrassend, angstwekkend, rauw – zoals het digitale leven nooit kan zijn.

Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) is danser en levensgenieter. Hij reisde op zijn negentiende vier maanden in zijn eentje door Afrika. Op zijn eenentwintigste overleefde hij drie maanden in New York met vijftig dollar op zak. Hij schreef columns voor NRC Handelsblad, IS en Het Parool. Hij publiceerde vier boeken: Het leven is verschrikkulluk!, It’s Amaaazing, Miracoloso en Stinknegers. Voor het laatste boek kreeg hij de Dick Scherpenzeelprijs. Ook maakte hij items voor televisieprogramma’s van de VPRO.

Over Het leven is verschrikkulluk!:
‘Een mooi en spontaan dagboek, geestig en bij vlagen lichtvoetig als de jonge Campert.’ – Het Parool

Mobiele versie afsluiten