De Bezige Bij

Boektrailer Astronaut van Oranje. Een Vlaams epos

Onlangs verscheen Astronaut van Oranje van Andy Fierens en Michaël Brijs. Bekijk hier de boektrailer:Over Astronaut van Oranje:
Ergens in de niet zo heel nabije toekomst, in een niet zo heel verre uithoek van ons heelal, suist het vrachtschip Rex door de kille leegte. Kapitein Borms is ontstemd: de groep patiënten die vlak voor vertrek op Vaticaans bevel zijn ingescheept, zorgt voor onrust onder zijn manschappen. Wie zijn ze, wat mankeert hun, en waarom verspreiden ze zo’n godvergeten gore stank? Alles verandert als Borms, op weg naar planeet Vulva, plots een onbekend signaal opvangt. Dat is de start van een even bizarre als meeslepende reeks gebeurtenissen, uitmondend in de Grote Strijd van Molokaï.
Astronaut van Oranje is Gefundenes Fressen voor de lezers van Herman Brusselmans, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Arnon Grunberg en H.P. Lovecraft.

Andy Fierens (1976) debuteerde met de dichtbundel Grote smerige vlinder (2009). Met zijn hilarische en genadeloze teksten, en met zijn compromisloze liveperformance, werd hij al gauw een opgemerkte en veelgevraagde gast op podia in België, Nederland en Zuid-Afrika. Voor de Vlaamse tv-zender Één maakte hij voor het programma Iedereen beroemd het onderdeel Het laatste woord, waarin hij wekelijks een gedicht voordroeg. U kunt de afleveringen hier terugkijken.
Michaël Brijs (1979) is als zanger van The Valerie Solanas veelvuldig in de Europese clubs en op festivalpodia te zien. Op literair vlak verdiende hij zijn sporen in uiteenlopende projecten met onder meer Joke van Leeuwen, Lies Van Gasse en Peter Holvoet-Hanssen.

De Facebookpagina van Astronaut van Oranje vindt u hier.

Mobiele versie afsluiten