De Boudewijn Büch-prijs is postuum toegekend aan schrijver, dichter en bibliofiel Gerrit Komrij. Deze prijs is bestemd voor degene die er het best in geslaagd is om een breed publiek voor het antiquarische boek te interesseren. De jury heeft gekozen voor Komrij vanwege zijn levenslange inzet en belangstelling voor de wereld van het zeldzame boek, zoals deze blijkt uit zijn essays en columns, de talloze bibliofiele edities van zijn werk en uit zijn eigen omvangrijke boekenverzameling.
De prijs is mede in het leven geroepen ter herinnering aan schrijver en verzamelaar Boudewijn Büch, die tien jaar geleden overleed.

De Boudewijn Büch-prijs wordt zaterdag 6 oktober tijdens de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair 2012 in de Passenger Terminal Amsterdam, op de Piet Heinkade 27, uitgereikt aan Charles Hofman, de partner van Gerrit Komrij. Aanvang: 15:00.

In november verschijnt bij De Bezige Bij Halfgod Verzamelaar, Komrij’s boek over boeken, waarin hij vertelt over zijn leesliefde. De uitgave zal een nawoord bevatten van samensteller Onno Blom.