De Bezige Bij

Buitenlands succes voor Peter Terrin

De romans van Peter Terrin, De bewaker (2009), Post mortem (2012) en Monte Carlo (2014), worden niet alleen in België en Nederland goed ontvangen, ook in andere Europese landen is men enthousiast over zijn boeken. Terrin was onlangs op promotietour in Italië voor zijn boek Monte Carlo en heeft Milaan, Padua, Bologna, Napels en Rome bezocht. Gedurende deze tour heeft hij interviews gegeven aan de pers, was hij aanwezig bij presentaties in boekenhandels en op literaire festivals, en gaf hij lezingen aan verschillende universiteiten.

Monte Carlo, vertaald door Claudi Cozzi en Claudia Di Palermo (Iperborea), valt in de smaak, blijkt uit onderstaande citaten uit de Italiaanse pers:

En er liggen nog meer internationale activiteiten in het verschiet. In mei neemt Peter Terrin deel aan The European Writers Conference in Berlijn en in juni gaat hij naar Barcelona en Madrid voor de promotie van de Spaanse en Catalaanse versie van Post mortem (Rayo verde). In augustus vervolgt Terrin zijn promotietour op het International Edinburgh Festival. Dit keer voor de Engelse versie van Post mortem (MacLehose Press). In september wordt de Duitse vertaling van Monte Carlo (Berlin Verlag) feestelijk gepresenteerd in Berlijn.

Mobiele versie afsluiten