Nieuws / Buwalda genomineerd voor Selexyz Debuutprijs

17.10.2011

Buwalda genomineerd voor Selexyz Debuutprijs

Bonita Avenue van Peter Buwalda is genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs. De Selexyz Debuutprijs wordt uitgereikt sinds 2006. Eerdere winnaars zijn onder anderen Franca Treur, Vonne van der Meer, Abdelkader Benali en Marcel Möring. De prijs wordt op 30 oktober in Rotterdam uitgereikt. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

De jury bestaat uit de literaire critici Wineke de Boer, Monique Warnier en Martin Mooij en vertaalster Rosemarie Still. Namens de Vlamingen neemt criticus en journalist Dirk Leyman deel aan de jury. De jury wordt voorgezeten door publicist en regisseur Hans Keller.

Klik hier voor meer informatie.

Meer over de auteur

Peter Buwalda

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Zijn tweede roman, Otmars zonen, verscheen op 5 maart 2019.

Peter Buwalda

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020