De Bezige Bij

Cees Nooteboom en Michael Krüger in SPUI25

Presentatie Voor het onweer en gesprek met Cees Nooteboom en Michaël Krüger

Vrijdagavond 25 mei om 20:00 uur presenteert Uitgeverij De Bezige Bij in SPUI25 te Amsterdam Voor het onweer van Michael Krüger, een bloemlezing uit zijn werk, samengesteld door Cees Nooteboom.

Michael Krüger is directeur van de fameuze Duitse uitgeverij Hanser en redacteur van het tijdschrift Aspekte, en publiceerde ook verschillende romans en dichtbundels, waarvan in vertaling van Cees Nooteboom de bundels Idyllen, illusies en Rooksignalen al eerder bij De Bezige Bij verschenen.
Voor het onweer geeft een prachtig overzicht van het oeuvre van Michael Krüger, dat met veel prijzen werd bekroond, waaronder de Prix Médicis étranger. Cees Nooteboom maakte een sprankelende vertaling en schrijft in zijn inleiding over deze gedichten: ‘De lezer wordt toegesproken met een stem die volstrekt eigen is en die je meetrekt in een intimiteit, parlandopoëzie van een bedrieglijke eenvoud, waarin veel gezien en veel verteld wordt.’

Suzanne Holtzer, hoofdredacteur Nederlandstalige literatuur van Uitgeverij De Bezige Bij, gaat op deze bijzondere avond in gesprek met Cees Nooteboom en Michael Krüger over hun beider poëzie.

Michaël Zeeman over Michael Krüger:
‘Een romanticus in de era van het cynisme, een lyrische stem van het verlangen.’

Datum: vrijdag 25 mei
Locatie: SPUI25
Tijd: 20:00 uur
Toegang: gratis

Reserveren via www.spui25.nl

Mobiele versie afsluiten