De Bezige Bij

Charlotte Mutsaers genomineerd voor de Anna Bijns Prijs

Onlangs werd bekend gemaakt dat Koetsier Herfst van Charlotte Mutsaers is genomineerd voor de Anna Bijns Prijs 2012.

Op donderdag 22 november om 20.00 uur vindt de uitreiking van de Anna Bijns Prijs 2012 plaats in De Rode Hoed te Amsterdam. Later deze maand wordt bekendgemaakt wie, tijdens de avond van de uitreiking, de eerste Anna Bijns lezing zal verzorgen.
Na de lezing staat de avond geheel in het teken van de winnares. Er wordt haar een speciaal feestprogramma aangeboden waarin haar werk centraal staat. De winnende auteur ontvangt naast de Anna Bijns Trofee een geldbedrag van 10.000 euro.

De andere genomineerden zijn: Dit is van mij van Saskia de Coster, Weg van Minke Douwesz, Lastmens van Elke Geurts, De vrouw met de sleutel van Vonne van der Meer en De terugkeer van Lupe García van Carolina Trujillo. In 2009 ontving Tjitske Jansen de prijs voor haar bundel Koerikoeloem, in 2007 kreeg Wanda Reisel de prijs toegekend voor haar roman Witte liefde.

De Anna Bijns Prijs wordt om de twee jaar afwisselend toegekend aan proza en poëzie, geschreven door een vrouw. Dit jaar wordt de prijs van 10.000 euro en een beeldje van de kunstenaar Eric Don toegekend aan proza verschenen tussen 1 januari 2007 en 31 december 2011.

Meer informatie over de prijs is hier te vinden.

Mobiele versie afsluiten