Nieuws / Chimamanda Ngozi Adichie was te gast bij het Brainwash festival

12.10.2016

Chimamanda Ngozi Adichie was te gast bij het Brainwash festival

Chimamanda Ngozi Adichie was op vrijdag 14 oktober te zien op het Brainwash festival. Speciaal vanwege de komst van Adichie begon het Brainwash festival een dag eerder dan normaal. De Nigeriaanse auteur en feministe Chimamanda Ngozi Adichie kwam voor een paar dagen naar Nederland ter promotie van haar pamflet We moeten allemaal feminist zijn.  Zij werd daar geïnterviewd door Niña Weijers. Op zaterdag 15 oktober gaf zij nog een van haar speeches dat op dezelfde avond werd uitgezonden op NPO2.

Bekijk hier het interview met Chimamanda Ngozi Adichie die zij gaf bij het Atria Kennisinstituut.

 

Over Chimamanda Ngozi Adichie

The New York Times noemde haar jaren terug al een “immensely talented author”, ondertussen schreef ze drie prachtige met prijzen overladen romans en nam haar bekendheid een gigantische vlucht dankzij haar TED-lezing over wat het betekent om vandaag de dag feminist te zijn. Tijdens deze avond biedt de Nigeriaanse een nieuwe kijk op feminisme, haar stelling: We should all be feminists.

Meer over de auteur

ChimamandaNgozi Adichie

Chimamanda Ngozi Adichie (Nigeria, 1977) is de auteur van drie bekroonde romans: Paarse hibiscus, Een halve gele zon en Amerikanah. Daarnaast schreef ze de verhalenbundel Het ding om je hals en het essay We moeten allemaal feminist zijn. Chimamanda Ngozi Adichie woont in Amerika en Nigeria.

ChimamandaNgozi Adichie

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020