Chris De Stoop heeft met Dit is mijn hof de prestigieuze Franse prijs Prix du Livre du Réel voor het beste non-fictieboek gewonnen. Het boek werd naar het Frans vertaald door Micheline Gouche.

Schrijver Chris de Stoop, boerenzoon uit de streek, keert terug naar de ouderlijke hoeve, die van de ene op de andere dag leeg is komen te staan. Terwijl hij de boerderij bestiert, ziet hij hoe het landschap om zich heen verandert. Hij is zo iemand die nog in vervoering kan raken van een mooi gevormde koe. Hij kan nog lyrisch worden over een versgeploegde akker. De auteur ziet om naar het boerenleven dat het land maakte tot wat het was, duizend jaar lang. En hij kijkt met verbijstering naar het geradbraakte land dat het geworden is. Dit is mijn hof is een aangrijpend, persoonlijk relaas over het verdwijnen van de boeren.

De Prix du Livre du Réel werd in 2017 in het leven geroepen door Bordeaux-boekhandel Mollat in samenwerking met de krant Sud Ouest. Het prijzengeld bedraagt 6000 euro. Met deze prijs wordt het genre literaire non-fictie in Frankrijk voor het voetlicht gebracht.

De jury bestaat uit zes schrijver-journalisten waaronder Florence Aubenas en Philippe Lançon en hoofdredacteur van Sud Ouest Yves Harté. De prijsuitreiking vindt plaats op 11 juni in Maison de la poésie, in Parijs.