De Bezige Bij

Chris De Stoop en David Nolens genomineerd voor De Halewijnprijs

De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk. De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 31ste maal uitgereikt.

De genomineerden voor de Halewijnprijs 2017 zijn:

De jury van de Halewijnprijs 2017 bestaat uit Peter Altena (neerlandicus en docent), Annelies Eisinga (literatuurwetenschapper en coach), Pon Kranen (voorzitter en algemeen literatuurwetenschapper) en Philo Offermans (lerarenopleider en neerlandicus).

Sinds enkele jaren wordt naast de Halewijnprijs ook de Reinaerttrofee uitgereikt. Hiervoor wordt een jongerenjury gevormd, die werk van alle genomineerde auteurs ‘mee-leest’. Het doel van deze jongerenjury is om bij jongeren passie voor lezen en literatuur te activeren en alle genomineerden meer aandacht te geven in de periode voordat de winnaar bekend wordt gemaakt. De jongerenjury roept een eigen winnaar uit, die op de prijsuitreiking van de Halewijnprijs de Reinaerttrofee ontvangt voor Beste Boek van de genomineerden voor de Halewijnprijs. De Bibliotheek Bibliorura en docenten van BC Broekhin begeleiden dit Reinaerttrofee-leesproces.

In januari 2018 worden de winnaars van de Halewijnprijs en Reinaerttrofee bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 11 maart 2018 in Roermond tijdens de Boekenweek 2018.

Mobiele versie afsluiten