De Bezige Bij

Chris De Stoop ontvangt Confituur Boekhandelsprijs

Dit is mijn hof van Chris De Stoop is bekroond met de eerste Confituur Boekhandelsprijs in België. De boekhandelaren prijzen Chris De Stoop vanwege het engagement in zijn boeken, zijn persoonlijke betrokkenheid, zijn taalgebruik en het feit dat hij de grote thema’s en breuklijnen omtrent de toekomst van onze maatschappij niet uit de weg gaat.

“Een indrukwekkend boek over de teloorgang van het traditionele boerenleven”
“Een prachtig geschreven boek over het koesteren van verdwenen dingen en het spanningsveld tussen mens, cultuur en natuur.”
“De Stoop schreef een intens persoonlijk relaas en geeft het drama van het verdwijnende boerenleven een gezicht.”
uit het juryrapport

De uitreiking van de Confituur Boekhandelsprijs zal plaatsvinden tijdens het literaire festival Archipel, op zondag 24 april om 17.00 uur in de stadschouwburg te Sint-Niklaas, België. Na een inleiding door Herwig Staes (boekhandel ’t Oneindige Verhaal) – zal Chris De Stoop de prijs in ontvangst nemen uit handen van Tom Lanoye.

Over de Confituur Boekhandelsprijs:
In navolging van  de Nederlandse Boekhandelsprijs en de Duitse Friedenpreis kondigde Confituur – het kleurrijke, Belgische verbond van onafhankelijke boekhandels – aan met een eigen boekhandelsprijs van start te gaan. Het drukt de erkenning uit voor het beste nieuwe Nederlandstalige boek van 2015 volgens de 25 Beligsche boekhandelaars en hun klanten.

Mobiele versie afsluiten