Nieuws / Co Woudsma bij Nooit meer slapen

11.06.2015

Co Woudsma bij Nooit meer slapen

Van 1 tot 5 juni was dichter Co Woudsma dagelijks te horen bij het radioprogramma Nooit meer slapen. Hij droeg elke aflevering een favoriet gedicht voor.

© Auteursportret: Jet Nijkamp

Op maandag las Co Woudsma een titelloos gedicht voor van Johan Andreas dèr Mouw. Hij las dit gedicht voor het eerst in 1975, toen hij 14 jaar was, en het is eigenlijk altijd zijn lijfgedicht gebleven.

Op dinsdag droeg Co Woudsma een gedicht voor van zichzelf, ‘Dordrecht’, uit de bundel Hoogste zomer die op 18 juni verschijnt.

Op woensdag droeg Co Woudsma het laatste gedicht van Gerrit Achterberg voor, ‘Anti-materie’.

Op donderdag las Co Woudsma het gedicht ‘Florentijns jongensportret’ van Martinus Nijhoff voor, naar zijn smaak een van de twee beste gedichten van Nijhoff. Waarom dat zo is, kunt u hier terugluisteren.

Tot slot las Co Woudsma het gedicht ‘Een lied voor goddelijke snaren’ van Li He voor. Het gedicht is vertaald vanuit het Chinees door W.L. Idema. Li He leefde omstreeks 800, toch is het een extreem modern gedicht, zo vertelt Co Woudsma.

Meer over de auteur

Co Woudsma

Co Woudsma (1960) publiceerde eerder de dichtbundel Viewmaster (1997) en, samen met filosoof Klaas Rozemond en tekenaar Jet Nijkamp, Filosofie voor de zwijnen. Over het geluk van dier en mens (2004). Zijn gedichten verschenen in De Revisor, De Tweede Ronde, Maatstaf, Hollands Maandblad, Raster, Bunker Hill en Tirade. In 2005 verscheen zijn tweede dichtbundel Geluksinstructies....

Co Woudsma

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020