De Bezige Bij

Cole, Kelman en Unigwe te gast bij Nieuwkomers

Het programma Nieuwkomers is een literaire reeks over immigratie en identiteit, gemaakt door VPRO’s boekenman Wim Brands en regisseur David Kleijwegt. Brands las romans van immigranten en dacht: wie zijn deze schrijvers? Wat weet ik van hun wereld? Samen met Kleijwegt reisde hij vervolgens af naar Europese steden, stak de oceaan over naar New York. Hij sprak met de schrijvers en bezocht de belangrijke plekken uit hun romans.

Aanstaande zondag zal in de tweede aflevering de wereld Chika Unigwe uit Nigeria worden getoond. Zij vertelt over Nigeriaanse prostituees in Antwerpen.

Op 29 april staat Stephen Kelman centraal. De Britse auteur schreef een meeslepend portret van een Ghanese jongen in een Londense achterstandswijk: Pigeon English.

De laatste aflevering in de reeks zal over de Nigeriaan Teju Cole gaan. Hij woonde tot en met zijn zeventiende in Nigeria, vertrok toen naar New York om te studeren.

De interessante verhalen van immigrantenauteurs zijn vanaf 8 april wekelijks te zien op de zondagavond, om 19.50 uur op Nederland 2. Kijk hier voor meer informatie over het programma Nieuwkomers.

Mobiele versie afsluiten