Op dinsdagavond 30 oktober presenteert Uitgeverij De Bezige Bij Logboek van Harry Mulisch. Harry Mulisch hield een dagboek bij dat niet voor publicatie bestemd was en dat nu voor het eerst openbaar wordt gemaakt. Logboek is het dagboek van 1991 en 1992, de jaren waarin hij De ontdekking van de hemel schreef en voor het eerst vader werd van een zoon.
Logboek wordt gepresenteerd tijdens een speciale bijeenkomst ter gelegenheid van de tweede sterfdag van Harry Mulisch in de Gravenzaal van het stadhuis in Haarlem. Het eerste exemplaar zal door Henk Pröpper, uitgever van De Bezige Bij, worden uitgereikt aan Kitty Saal, weduwe van Harry Mulisch. Marita Mathijsen houdt een lezing over Logboek.

Op deze avond presenteert De Bezige Bij tevens 64+1. De ontdekking van de hemel in 65 velden van Jan Timman. Jan Timman kende zowel schrijver Harry Mulisch als schaker Hein Donner, die in De ontdekking van de ontdekking van de hemel een eminente rol speelt. 64+1 is een hoogst originele en verrassende introductie tot de wereld van Mulisch’ roman.
De avond op 30 oktober wordt georganiseerd door Stichting Literair Haarlem in samenwerking met de Gemeente Haarlem en uitgeverij De Bezige Bij. Ter gelegenheid van de tweede sterfdag van Harry Mulisch publiceert de gemeente Haarlem Hier is het allemaal begonnen, een literaire wandeling door het Haarlem van Harry Mulisch door Wim Vogel. Leerlingen van het Coornhert Lyceum verzorgen een dramaturgische bijdrage op basis van De aanslag.