Het toneelstuk De Aanslag, naar de gelijknamige roman van Harry Mulisch, is één van de drie finalisten voor de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De andere kandidaten zijn Zadelpijn en ander damesleed en Doek! Het publiek heeft de drie finalisten gekozen tijdens stemavonden door het hele land en via online stemmen op www.toneelpublieksprijs.nl.

De bewerking is van Léon van der Sanden, die eerder ook De Avonden van Reve op het toneel bracht. De regie is in handen van acteur Ursul de Geer. De rol van het hoofdpersonage Anton Steenwijk wordt vertolkt door Victor Löw. De Aanslag en Zadelpijn, beide toneelbewerkingen van een boek, zijn een productie van Bos Theaterproducties. Doek! Is een productie van Klik Productions.

Toneelbezoekers bepalen wie de winnaar wordt. De uitreiking vindt plaats op zondag 11 september, tijdens het Gala van het Nederlands Theater Festival in de Stadsschouwburg van Amsterdam. De winnaar ontvangt een geldprijs van €25.000,- te besteden aan een volgende productie.

De Aanslag is zondag 4 en maandag 5 september nog te zien in het DeLaMar Theater in het kader van het Nederlands Theater Festival. De voorstellingen worden voorafgegaan door een inleiding van Ursul de Geer.

‘Harry Mulisch heeft het zelf niet meer meegemaakt, de première van de toneelbewerking van De Aanslag (..). Maar hij zou tevreden kunnen zijn. (…) deze voorstelling is met respect en liefde voor de oorspronkelijke tekst gemaakt.’ – de Volkskrant

Kaarten zijn nog verkrijgbaar via http://www.tf.nl/nl/programma/toneelpublieksprijs/de-aanslag.aspx
Zie ook http://delamar.nl/ en www.tf.nl voor het programma van het Nederlands Theater Festival.