De val van vrije dagen van Stefan Hertmans en Het geheim van Grzimek van Johan de Boose zijn genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2011 voor de beste dichtbundel. Op Gedichtendag, donderdag 27 januari 2011, wordt de prijs uitgereikt. De uitreiking vindt plaats in de Arenbergschouwburg in Antwerpen tijdens een uitgelezen jazzavond met o.a. Jack van Poll en Jef Neve.

In 2011 wordt de Herman de Coninckprijs, die uit 3 luiken bestaat, voor de vijfde keer uitgereikt. De vakjury bekroont de beste oorspronkelijk Nederlandstalige dichtbundel van een Vlaamse dichter van het afgelopen jaar met € 6.000. Het beste poëziedebuut krijgt € 1.000. In 2010 won Grote smerige vlinder van Andy Fierens de prijs voor Beste Debuutbundel. Het beste gedicht wordt na een intensieve stemcampagne als gratis poster bij de boekhandel uitgedeeld.

Stem mee voor het mooiste gedicht
In januari kunnen alle poëzieliefhebbers online meestemmen op het mooiste gedicht. Eén gedicht uit ieder van de vijf genomineerde bundels maakt kans op de Publieksprijs. Het gedicht met de meeste stemmen wordt door Gert Dooreman in een mooie poster gegoten die op Gedichtendag, donderdag 27 januari, gratis in de erkende boekhandel wordt uitgedeeld.

De stemcampagne gaat via www.boek.be van start op vrijdag 14 januari en loopt tot 21 januari. De Publieksprijs verloopt in samenwerking met De Standaard, Radio 1 en Canvas.

Meer informatie op www.boek.be