De Bezige Bij start Vleugels, een digitale reeks korte verhalen

Uitgeverij De Bezige Bij startte in november 2013 met Vleugels, een volledig digitale reeks korte verhalen. De verhalen, die los alleen als e-book verschijnen, bevatten tussen de 20 en 50 pagina’s. Elk kort verhaal is afzonderlijk verkrijgbaar en kost € 2,99.

De uitgeverij streeft ernaar omstreeks vijftig verhalen per jaar te laten verschijnen. De selectie is breed: zowel klassiekers uit het verleden als de beste verhalen van jonge, getalenteerde schrijvers zullen als Vleugeltje beschikbaar komen.
De eerste worp bestaat uit twaalf uitgaven, waaronder het allereerste gepubliceerde verhaal van W.F. Hermans ‘En toch… was de machine goed’. Het verhaal kwam beschikbaar aan de vooravond van het verschijnen van de grote biografie over Hermans van Willem Otterspeer.

De overige dertien beschikbare Vleugels zijn David Bezmozgis – Roman Berman, massagetherapeut, Peter Buwalda – Gewapende conflicten, Bart Chabot – Van God los, W.F. Hermans – De laatste roker, Philip Huff – Een soort van troost, Kees van Kooten – L’écrivain, Erik Lindner – Den Haag Den Haag, Cees Nooteboom – Paula + Paula II, Vincent Overeem – Nieuwkomers, Miroslav Penkov – Makedonia, Manon Uphoff – De rode, Leon de Winter – Het laatste verhaal van de zomer en Maartje Wortel – Kranten.

Voor de vormgeving van de omslagen heeft ontwerpster Brigitte Slangen gekozen voor een herkenbaar typografisch stramien met de vleugel van het logo van De Bezige Bij en steeds een andere achtergrondkleur. Op ieder omslag is de eerste zin van het betreffende verhaal afgebeeld, zodat de lezer wordt uitgenodigd direct verder te lezen.