De Bezige Bij

De Bezige Bij viert 69e verjaardag met Dichter bij De Bezige Bij

Op haar 69ste verjaardag brengt uitgeverij De Bezige Bij vandaag een groot aantal dichtbundels als e-book uit. Ruim 70 dichtbundels, waaronder die van Lucebert, Ramsey Nasr en Alfred Schaffer, werden gedigitaliseerd. Op deze manier komt het totale aantal beschikbare e-dichtbundels van De Bezige Bij uit op honderd.

Vandaag verschijnt ook een speciaal enhanced e-book van Jan Baeke, geschikt voor de tablet, waarin een verfilming van het titelgedicht van Het tankstation op de route is opgenomen. De film, gemaakt door Baeke zelf en Alfred Marseille, bevat het gehele gedicht, afwisselend voorgelezen door de dichter en door actrice Sylvia Poorta. Het filmmateriaal is een combinatie van found footage, geanimeerde tekst en naar behoefte aanvullend nieuw gefilmd materiaal.

De film van Jan Baeke wordt vanavond voor het eerst vertoond op de dichtersavond Dichter bij De Bezige Bij, in Perdu te Amsterdam. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt ook de nieuwe poëzie gepresenteerd van J.A. Deelder, Erik Solvanger, Annemieke Gerrist, Marjolijn van Heemstra, Jan Baeke, Pieter Boskma en Andy Fierens. Een muzikale entr’acte wordt verzorgd door Klaske Oenema. De avond is uitverkocht. Meer informatie over de optredens kunt u vinden op de website van Perdu.

Een overzicht van het actuele aanbod poëzie van De Bezige Bij (als papieren boek en e-book) is te vinden op www.debezigebij.nl/poëzie.

Mobiele versie afsluiten