De Bezige Bij is al meer dan vijfenzestig jaar een van de toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie.

Uitgeverij Cargo is in 2000 opgericht als imprint van uitgeverij De Bezige Bij en is uitgegroeid tot een middelgrote uitgeverij die ca. 50 titels per jaar publiceert. Cargo brengt eigentijdse literaire fictie voor een groot publiek, verhalende en inspirerende non-fictie en (literaire) thrillers. Tot de auteurs behoren Elizabeth Gilbert, Paolo Giordano, Alice Sebold, Sadie Jones en Rupert Isaacson. Tot het succesvolle thrillerfonds van Cargo behoren auteurs als Tomas Ross, Roel Janssen, Willem Asman, Karin Slaughter, Monaldi & Sorti, Michael Robotham, Jo Nesbø, Donna Leon en James Patterson.

Wegens versterking van onze commerciële afdeling zijn wij op korte termijn op zoek naar een

Manager Verkoop en Marketing Cargo (m/v)
32 uur

De functie:
De functie van manager Verkoop en Marketing zit op het snijvlak van strategie en realisatie. Hij/zij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de commerciële strategie en bewaakt het daaruit voortvloeiende resultaat. Hij/zij onderhoudt zelfstandig contact met de belangrijkste afnemers van de uitgeverij en geeft vorm aan het (actieve) verkoopbeleid. De manager ziet mogelijkheden in de markt en benut deze ter optimalisatie van de verkoop en het rendement van de uitgeverij. Als gesprekspartner van directie en uitgever geeft hij/zij een sterke impuls aan de marketingstrategie van de uitgeverij. De manager Verkoop en Marketing levert een belangrijke bijdrage aan het accountbeleid en de marketingstrategie van De Bezige Bij/Cargo en rapporteert aan de adjunct-directeur.

Je profiel:
• Een opleiding op hbo-/wo-niveau
• Minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
• Beschikt over een duidelijke visie op en aantoonbare ervaring met de exploitatie van auteurs en fondsen
• Promotionele en commerciële werkervaring in de (literaire) uitgeverij
• Sterke affiniteit met cultuur en het uitgeefbedrijf
• Gevoel voor juiste combinatie van commercie en inhoud
• Signaleert ontwikkelingen op de boeken- en consumentenmarkt
• Heeft ervaring met de commerciële mogelijkheden van nieuwe uitgeefvormen (o.a. e-books).

Wij bieden
Een afwisselende en dynamische functie bij een succesvol uitgeefhuis. De Bezige Bij is gevestigd in het hart van Amsterdam. Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf, aangevuld met eigen aantrekkelijke regelingen.

Meer weten en solliciteren?
Nadere informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Anne Schroën, adjunct-directeur, tel. 020 – 305 98 31. Direct reageren is ook mogelijk. Stuur dan je cv en motivatie voor 10 november 2011 per e-mail aan Saskia Stevens, personeel.organisatie@wpg.nl.

Uitgeverij De Bezige Bij en Cargo maken onderdeel uit van WPG Uitgevers.
WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen, gericht op het rendabel uitgeven en exploiteren van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen. Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers behoren het uitgeven van boeken voor de algemene markt door de uitgeefhuizen A.W. Bruna, Arbeiderspers, Balans, De Bezige Bij, Em. Querido’s Uitgeverij en WPG Uitgevers België, het uitgeven van tijdschriften (onder meer Vrij Nederland, Opzij, Psychologie Magazine, Hollands Diep, J/M, Happinez, Runner’s World en Voetbal International) en het uitgeven van leermiddelen voor het primair onderwijs door Zwijsen. In 2010 realiseerde WPG Uitgevers met ruim 760 medewerkers een jaaromzet van €200 miljoen. www.wpg.nl

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld