De Bezige Bij

De Bezige Bij zoekt een Manager verkoop en marketing [Deze vacature is inmiddels vervuld]

Uitgeverij De Bezige Bij zoekt een Manager verkoop en marketing (m/v)

De Bezige Bij is al meer dan vijfenzestig jaar een van de toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie. De Bezige Bij kent daarnaast nog een aantal andere uitgeefactiviteiten. Onder haar dak huizen ook Uitgeverij Thomas Rap (sport, cabaret), Uitgeverij Cargo (thrillers en verhalende fictie en nonfictie), Zoem (luisterboeken), Oog & Blik (graphic novels) en kunstboekenuitgeverijen Ludion en Lido. In het najaar verwelkomen wij Uitgeverij Balans.www.debezigebij.nl

Wegens versterking van onze commerciële afdeling zijn wij op korte termijn op zoek naar een

Manager verkoop en marketing (m/v)
32 uur per week

De functie van manager Verkoop en Marketing zit op het snijvlak van strategie en realisatie. Hij/zij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de commerciële strategie en bewaakt het daaruit voortvloeiende resultaat. Hij/zij onderhoudt zelfstandig contact met de belangrijkste afnemers van de uitgeverij, volgt de omzetontwikkeling bij afnemers op fondsniveau en geeft vorm aan het verkoop- en marketingbeleid. De manager ziet mogelijkheden in de markt en benut deze ter optimalisatie van het rendement van de uitgeverij. Als gesprekspartner van directie en redactie geeft hij/zij een sterke impuls aan de marketingstrategie van de uitgeverij. De manager Verkoop en Marketing levert een belangrijke bijdrage aan het accountbeleid en de marketingstrategie van De Bezige Bij en rapporteert aan de adjunct-directeur.

Je profiel:
* Je hebt een relevante opleiding op hbo-/wo-niveau
* Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare verkoop-functie binnen de branche
* Je beschikt over een duidelijke visie op en aantoonbare ervaring met de exploitatie van auteurs en fondsen
* Je hebt gevoel voor de juiste combinatie van commercie en inhoud
* Je bent constant op zoek naar de commerciële mogelijkheden van nieuwe (digitale) uitgeefvormen en verdienmodellen
* Je hebt uitstekende beheersing van Excel. Kennis van onze geautomatiseerde systemen zoals PPM en Business Objects is een pré

Wij bieden

Een afwisselende en dynamische functie bij een succesvol uitgeefhuis. De Bezige Bij is gevestigd in het hart van Amsterdam. Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf, aangevuld met eigen aantrekkelijke regelingen. Het salaris is mede afhankelijk van opleiding en ervaring.
Meer weten en reageren?

Nadere informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Anne Schroën, Adjunct-Directeur, a.schroen@debezigebij.nl Direct reageren is ook mogelijk. Stuur dan je cv en motivatie vóór 15 oktober per e-mail naar Saskia Stevens personeel.organisatie@wpg.nl.

Uitgeverij De Bezige Bij maken onderdeel uit van WPG Uitgevers.
WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen, gericht op het rendabel uitgeven en exploiteren van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen. Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers behoren het uitgeven van boeken voor de algemene markt door de uitgeefhuizen A.W. Bruna, Arbeiderspers, Balans, De Bezige Bij, Em. Querido’s Uitgeverij en WPG Uitgevers België, het uitgeven van tijdschriften (onder meer Vrij Nederland, Opzij, Psychologie Magazine, Hollands Diep, J/M, Happinez, Runner’s World en Voetbal International) en het uitgeven van leermiddelen voor het primair onderwijs door Zwijsen. In 2010 realiseerde WPG Uitgevers met ruim 760 medewerkers een jaaromzet van €200 miljoen.www.wpg.nl.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Mobiele versie afsluiten