De Bezige Bij

De Bezige Bij zoekt een stagiair rechtenexploitatie

 

– DEZE VACATURE IS INMIDDELS VERVULD. – Per 1 november 2010 zoekt De Bezige Bij voor een periode van zes maanden een gedreven stagiair rechtenexploitatie voor 32 uur per week.

Je draait volledig mee op de afdeling Rechten van De Bezige Bij. Je bent in deze periode een volwaardige collega en werkt samen met de Coördinator Rechten om de (neven)rechten van onze boeken te exploiteren. Daarnaast behartig je de belangen van auteurs op het gebied van (neven) rechten. Dit houdt o.a. in: het behartigen van de belangen op het gebied van de zogenaamde ‘kleine overnames’, het invoeren van contractgegevens in onze database en administratieve taken zoals het opstellen van facturen. Daarnaast maak je een maandelijkse nieuwsbrief voor film- en theaterproducenten (en buitenlandse uitgevers) en verricht je andere voorkomende werkzaamheden.

Je krijgt een stagebegeleider die je feedback geeft en we staan open voor een relevante afstudeeropdracht. Deze functie is ook uitermate geschikt als werkervaringsplek.

Profiel:
– HBO/Universitaire studie in een relevante richting (bv. Rechten, HEAO, MIM of Nederlands)
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
– Je bent gedreven en bereid om proactief taken op te pakken
– Je hebt goede sociale vaardigheden en een brede interesse
– Je bent nauwkeurig
– Je bent belezen en hebt een grote liefde voor literatuur.
– Kennis van auteursrecht is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
Een afwisselende en dynamische stage van zes maanden die je de kans biedt kennis te maken met de verschillende facetten van de uitgeverijwereld. De werkplek is gesitueerd in het hart van Amsterdam. De stagevergoeding bedraagt 350 euro.

Informatie
Informatie over deze functie kan ingewonnen worden bij Hayo Deinum, Coördinator Rechten,
tel. 020-3059810. Geïnteresseerd? Reageer dan direct doch uiterlijk voor 8 oktober per mail naar WPG Uitgevers, t.a.v. Leonie Fennis, personeel.organisatie@wpg.nl

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen, gericht op het rendabel uitgeven en exploiteren van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen. Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers behoren het uitgeven van boeken voor de algemene markt door de uitgeefhuizen A.W. Bruna, Arbeiderspers, Balans, De Bezige Bij, Em. Querido’s Uitgeverij en Standaard Uitgeverij, het uitgeven van tijdschriften (onder meer Vrij Nederland, Opzij, Psychologie Magazine, J/M, Happinez, Men’s Health, Runner’s World en Voetbal International) en het uitgeven van leermiddelen voor het primair onderwijs door Zwijsen. In 2010 verwacht WPG Uitgevers met ruim 750 medewerkers een jaaromzet van €200 miljoen te realiseren. www.wpg.nl

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Mobiele versie afsluiten