De Bezige Bij zoekt stagiair Rechtenexploitatie

De Bezige Bij is al meer dan vijfenzestig jaar een van de toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie.

Per 1 maart 2013 zoeken wij voor een periode van zes maanden een gedreven stagiair rechtenexploitatie (m/v) (voor 32 uur per week)

Je draait volledig mee op de afdeling Rechten van De Bezige Bij. Je bent in deze periode een volwaardige collega en werkt samen met de Coördinator Rechten om de (neven)rechten van onze boeken te exploiteren. Daarnaast behartig je de belangen van auteurs op het gebied van (neven) rechten. Dit houdt o.a. in: het behartigen van de belangen op het gebied van de zogenaamde ‘kleine overnames’, het invoeren van contractgegevens in onze database en administratieve taken zoals het opstellen van facturen. Daarnaast maak je een maandelijkse nieuwsbrief voor film- en theaterproducenten (en buitenlandse uitgevers), hou je de rechtenwebsites bij en verricht je andere voorkomende werkzaamheden.

Je krijgt een stagebegeleider die je feedback geeft en we staan open voor een relevante afstudeeropdracht. Deze functie is ook uitermate geschikt als werkervaringsplek.

Profiel:
– HBO/Universitaire studie in een relevante richting (bv. Rechten, HEAO, MIM of Nederlands)
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
– Je bent gedreven en bereid om proactief taken op te pakken
– Je hebt goede sociale vaardigheden en een brede interesse
– Je bent nauwkeurig
– Je bent belezen en hebt een grote liefde voor literatuur
– Kennis van auteursrecht is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
Een afwisselende en dynamische stage van zes maanden die je de kans biedt kennis te maken met de verschillende facetten van de uitgeverijwereld. De werkplek is gesitueerd in het hart van Amsterdam. De stagevergoeding bedraagt 350 euro per maand.

Informatie
Informatie over deze functie kan ingewonnen worden bij Hayo Deinum, Coördinator Rechten,
tel. 020-3059810. Geïnteresseerd? Reageer dan z.s.m. doch uiterlijk voor 17 februari per mail naar WPG Uitgevers, t.a.v. Saskia Stevens, hr@wpg.nl

Uitgeverij De Bezige Bij is onderdeel van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multi­mediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen, gericht op het rendabel uitgeven en exploiteren van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen. www.wpg.nl

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld