Per heden zoeken wij voor een periode van zes maanden een gedreven

Stagiair Rechtenexploitatie (m/v)
voor 32 uur per week

Je draait volledig mee op de afdeling Rechten van De Bezige Bij. Je bent in deze periode een volwaardige collega en werkt samen met de Rechtenmanagers om de vertaal-, film- en theaterrechten van onze boeken te exploiteren. Jouw taken houden o.a. in dat je een maandelijkse digitale nieuwsbrief voor film- en theaterproducenten (en buitenlandse uitgevers) opstelt en verstuurt en helpt bij het vervaardigen van de vertaalrechtenbrochure voor boekenbeurzen. Verder horen bij je functie ook een aantal administratieve taken:
– het uitbreiden en bijhouden van onze database
– opstellen van contracten en facturen
– versturen van boeken en materiaal
– het maken van beursafspraken

Tevens is op de afdeling een stagiair voor de ‘kleine’ nevenrechten aanwezig. Je krijgt een stagebegeleider die je feedback geeft. Deze functie is uitermate geschikt als werkervaringsplek.

Profiel:
– HBO/Universitaire studie in een relevante richting (bv. Rechten, HEAO, MIM of Nederlands)
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse en bij voorkeur Engelse taal in woord en geschrift
– Je bent een zelfstandige werker en gewend om meerdere projecten tegelijk te behandelen
– Je bent gedreven en bereid om proactief taken op te pakken
– Je hebt goede sociale vaardigheden en een brede interesse
– Je bent nauwkeurig
– Je bent belezen en hebt een grote liefde voor literatuur
– Kennis van auteursrecht is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
Een afwisselende en dynamische stage van zes maanden die je de kans biedt kennis te maken met de verschillende facetten van de uitgeverijwereld. De werkplek is gesitueerd in het hart van Amsterdam. De stagevergoeding bedraagt 350 euro per maand.

Informatie
Informatie over deze functie kan ingewonnen worden bij Marijke Nagtegaal, Rechtenmanager, tel. 020-3059810. Geïnteresseerd? Reageer dan z.s.m. doch uiterlijk voor 1 september per mail naar WPG Uitgevers, t.a.v. Saskia Stevens, HR@wpg.nl.

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen, gericht op het rendabel uitgeven en exploiteren van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen. Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers (Weekbladpers Groep) behoren het uitgeven van boeken voor de algemene markt door de uitgeverijen A.W. Bruna, De Bezige Bij, Querido Kinderboeken, Leopold, Ploegsma en WPG Uitgevers België, het uitgeven van tijdschriften (Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Yoga Magazine, Happinez, Runner’s World en Voetbal International) en het uitgeven van leermiddelen voor het primair onderwijs door uitgeverij Zwijsen. www.wpg.nl