De Bezige Bij

De Bourgondiërs van Bart Van Loo 100.000 exemplaren en Franse rechten verkocht

Van De Bourgondiërs van Bart Van Loo zijn in Nederland en Vlaanderen meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Het boek staat op de shortlist van de Libris Geschiedenisprijs en maakt nog kans op de Bookspot Literatuurprijs. Daarnaast zijn de Franse vertaalrechten zojuist verkocht aan de uitgeverij Flammarion. Het boek verschijnt in 2020 in hun prestigieuze historische serie ‘Au fil de l’histoire’.

Eerder werden de vertaalrechten al verkocht in Duitsland (C.H. Beck) en Groot-Brittanië (Head of Zeus). Ook deze vertalingen zullen in 2020 verschijnen.

Haye Koningsveld, hoofdredacteur non-fictie:
‘Het succes van De Bourgondiërs is allereerst de bekroning van een formidabel schrijverschap. Met zijn prachtige eerdere werk – waaronder Chanson en Napoleon – wist Bart Van Loo al een breed publiek voor zich te winnen. De Bourgondiërs spreekt lezers – én vakhistorici! – nog eens extra aan omdat het het oerverhaal vertelt van het ontstaan van de Lage Landen; een verhaal waar, zo blijkt, in brede kring behoefte aan bestaat.’

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door werd hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen boeken Frankrijktrilogie (2011), Chanson (2011) en de bestsellers Napoleon (2014) en De Bourgondiërs (januari 2019). Volg Bart Van Loo op zijn website www.bartvanloo.info.

Mobiele versie afsluiten