De Bezige Bij

De slag om Srebrenica genomineerd voor Prinsjesboekenprijs

De genomineerden voor de Prinsjesboekenprijs zijn vandaag bekendgemaakt. Eén van de genomineerden is De slag om Srebrenica van Frank Westerman.

De Prinsjesboekenprijs gaat naar het beste boek over de landelijke Nederlandse politiek, en wordt elk jaar rond Prinsjesdag wordt uitgereikt.

De drie genomineerden werden dit jaar uit een lijst van 45 boeken gekozen: El Rey van Hans Goossen en Theo Snieken, Vrouw achter de Troon van W.H. Weenink en De slag om Srebrenica van Frank Westerman. De prijs is in 2014 ingesteld om het belang te benadrukken van boeken over de nationale politiek en om de kwaliteit ervan te helpen bevorderen.

Over De slag om Srebrenica
Juli 1995: Srebrenica valt. Servische strijders overrompelen Dutchbat en vermoorden duizenden mannen. Nu, twintig jaar later, keert Frank Westerman terug naar de voormalige enclave waarin hij destijds tweemaal wist door te dringen.
In De slag om Srebrenica brengt hij zijn tijdloze en meest onthullende Balkan-werk bijeen, aangevuld met een actueel slotdeel, ‘De naschok’: een stilmakend reisverslag over de kras op de volksziel die Srebrenica vandaag de dag nog altijd is.

Frank Westerman was in de eerste jaren van de oorlog correspondent voor de Volkskrant in Belgrado. Zijn ervaringen legde hij vast in De brug over de Tara. Voor NRC Handelsblad reconstrueerde hij de val van Srebrenica in een reeks spraakmakende artikelen die in Het zwartste scenario zijn uitgewerkt (1997, met coauteur Bart Rijs).

Mobiele versie afsluiten