De Bezige Bij

Het debuut van een van de beste Amerikaanse schrijvers onder de 35 : Weg naar huis

Uitgeverij De Bezige Bij publiceert op maandag 19 januari Weg naar huis, het literaire debuut van de getalenteerde jonge schrijver Yaa Gyasi.    

De in Ghana geboren maar in Amerika opgegroeide schrijfster kreeg met haar hypnotiserende debuut al prachtige recensies in Amerika. Van  het meest opvallende boek van het jaar 2016 bij New York Times tot de een van de top tien romans van het jaar bij Time: Yaa Gyasi leek geen enkele lijst over te slaan.

Onlangs riep The New York Times de schrijfster zelf uit tot een van de beste en opvallende schrijvers onder de vijfendertig. Klik op de link om het volledige artikel te lezen: https://www.theguardian.com/books/2016/sep/30/national-book-foundation-picks-five-under-35-new-writers-to-watch

Haar werk wordt nu ook door de pers in Nederland lovend onthaald:

‘Gyasi laat zien hoe elke generatie wordt gevormd door de voorgaande en toont overtuigend dat het einde van de slavernij geenszins het einde van de historische achterstelling van zwarten in de VS is.’ – De Groene Amsterdammer

De roman beschrijft 250 jaar aan geschiedenis op twee continenten: Ghana en Amerika. Van de stammenstrijd en slavernij in Ghana naar de Burgeroorlog in Amerika. Gyasi beweegt zich vrijelijk door geschiedenis en beschrijft zo een krachtig en indringend portret van volken in beroering.

Yaa Gyasi zal van vrijdag 27 januari tot zondag 29 januari in Nederland verblijven. Blijf de website in de gaten houden voor meer informatie over haar optredens.

Mobiele versie afsluiten