Vijf minuten kunnen genoeg zijn om je beeld van iemand volledig bij te stellen. Dat blijkt ook dit jaar weer uit de serie Op het nachtkastje, de vijf minuten durende miniportretjes van schrijvers die traditiegetrouw tijdens de Boekenweek worden uitgezonden.

De serie Op het nachtkastje, gemaakt door filmproductiemaatschappij dopplmeister, wordt dagelijks rond 22.50 uur op Nederland 2 uitgezonden.

12 maart 2012 – afl. 1 Jules Deelder
Jules Deelder maakt een nieuwe show van DeeldeRadio met een frisse lading jazzplaatjes uit eigen collectie. Met muziek kun je meer mensen bereiken dan met gedichten, want muziek kent nu eenmaal geen taalbarrière.

14 maart 2012 – afl. 3 Jan Siebelink
Jan Siebelink bezoekt met grote regelmaat zijn goede vriend en kunstenaar Klaas Gubbels in diens atelier. Dezelfde stoel bij het kacheltje, een wijntje, en een babbeltje over hun beider werk. Even bijkomen.

20 maart 2012 – afl. 9 Peter Buwalda
Peter Buwalda is met zijn debuutroman genomineerd voor de Ako literatuurprijs. Een uitvoerig diner lang is het wachten op de bekendmaking van de winnaar. Tafelgenote Connie Palmen ontpopt zich tot zijn grootste fan.